PISMO JUGOSLOVENSKOG KOMITETA PRAVNIKA PREDSEDNICIMA

Izvor: B92

Subota, 15.07.2000.

20:30

Default images
Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava uputio je predsedniku Jugoslavije, predsednicima republika, Vlada i Skupstina pismo u kom ukazuje na nezakonito izbacivanje novinara nezavisnih medija sa proslonedeljnog zasedanja Republicke Skupstine na zahtev poslanika Srpske radikalne stranke. Ovo se do sada dogadjalo sporadicno tokom zasedanja Skupstinskih odbora, medjutim sada je ocigledno da postaje praksa kaze za nas program Dusan Ignjatovic iz Komiteta pravnika i dodaje: "Upozorili smo da ne samo da se radi o uskracivanju ljudskih prava vec da prema Krivicnom zakonu SRJ i Krivicnom zakonu Republike Srbije postoji krivicno delo koje se zove povreda ravnopravnosti prava gradjana - da se uskracuje pravo ljudima koje oni imaju Ustavom. Po Ustavu svako ima pravo na rad, a takodje prema ovom Zakonu o javnom informisanju ljudi imaju pravo da budu informisani. Zahtevali smo da oni upotrebe svoj autoritet da se sa takvom praksom prestane. U ovom apelu predsednicima pridruzili su nam se jos dvanaest nevladinih organizacija. Mi ocekujemo da ce se apelu pridruziti i druge nevladine i druge organizacije", kaze Ignjatovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: