SIRAK I KUSNER O LOKALNIM IZBORIMA NA KOSOVU

Izvor: B92

Subota, 24.06.2000.

16:10

Default images
Francuski predsednik Zak Sirak izrazio je u subotu nadu da ce lokalni izbori na Kosovu, predvidjeni za oktobar, biti odrzani pod "dobrim uslovima". Portparol francuskog predsednika Katrin Kolona je rekla da je Sirak u razgovoru sa sefom Misije UN na Kosovu Bernarom Kusnerom istakao "punu podrsku Francuske njegovoj misiji". Sirak je, prema njenim recima, izrazio nadu da ce sve biti ucinjeno kako bi se osigurala bezbednost, reprezentativan nacin izbora, ucesce svih zajednica, ukljucujuci i srpsku zajednicu na Kosovu. Kusner je rekao da ce izbori "teoretski" biti odrzani u oktobru. "Nadam se da ce sve dobro proci u pripremama", izjavio je on, isticuci da "registrovanje (biraca) nije zavrseno", da jos "ne postoje izborne liste, licna dokumenata" i da sve to jos treba uraditi. On je naveo da ce registrovanje biraca biti zavrseno 15. jula, a da ce izbori biti odrzani u oktobru. Kusner je, medjutim, izrazio sumnju da ce se Srbi upisati u izborne liste zbog "naredjenja iz Beograda koja su krajnje odlucna i preteca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: