Saslušana Moldavka

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2002.

10:49

Default images

Afera šverca belog roblja u Crnoj Gori ne jenjava. Devojka iz Moldavije, žrtva trgovine ženama, u utorak uveče je 6 sati saslušavana pred sudijom Opštinskog suda u Podgorici Anom Vuković. Podgorička štampa navodi da je ona dala ubedljiv iskaz, s mnoštvom delikatnih detalja i uz pominjanje velikog broja imena iz sveta politike, policije i pravosuđa. Kako javlja dopisnik B92 Srđan Janković, devojka iz Moldavije je spremna da svedoči i iznese detalje svega što se dešavalo dok je bila u rukama "trafikanata", izjavila je koordinator "Sigurne ženske kuće" Ljiljana Raičević. Ona nije želela da saopšti detalje sa dosadašnjeg saslušanja Moldavke pred istražnim sudijom. Moldavka je za sada jedina koja je spremna da saopšti sva imena koja zna. "S velikom nadom očekujem još hapšenja, da će se među njima naći 2 ženska imena", rekla je Ljiljana Raičević. Ona je ponovo pozvala državnog tužioca Božidara Vukčevića da podnese ostavku. "Podnesite ostavku, nije red i nije moralno da to ne uradite, i bez našeg pozivanja i bez toga da smo mi čuli za taj slučaj i bez izjave te devojke, trebalo je da podnesete ostavku zbog slučaja zamenika. U nekim slučajevima zbog toga padaju i vlade", kaže ona.

Vukčević je odbacio sve optužbe, posebno one za prodaju žena i prodaju seksualnih usluga. "U svemu tome nema nikakvog mog učešća, do sada iznete tvrdnje su gruba laž, motivisana željom da bude kompromitovana moja ličnost, ali i moja porodica, moji rezultati u radu, a posebno institucija kojoj sam na čelu", kaže on.

Vukčeviću se obratio i "Crnogorski ženski lobi", koji navodi da "Vukčević u celoj aferi nastoji da ostane po strani, da je uporan da ostane na mestu tužioca i da mu je u prvom planu ličan interes, pa onda ostali". U pismu Lobija, Vukčević je pozvan da podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: