Đelić: Još nijedno sudsko ročište zbog nenamenskog trošenja

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2002.

22:21

Default images
Ministar finansija i ekonomije u Vladi Srbije Božidar Đelić rekao je u ponedeljak da je u periodu od 1996. do 2000. nenamenski ili protivzakonito potrošeno milijardu i 76 miliona maraka budžetskih sredstava. "Protiv 91 odgovornog lica podneli smo 41 krivičnu prijavu, protiv 207 odgovornih lica 50 prijava za privredni prestup i protiv 26 odgovornih lica prijave za prekršaje, a dosad po tim prijavama nije održano nijedno sudsko ročište", rekao je Đelić na sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije. Na dnevnom redu je bio Izveštaj budžetske inspekcije za period od 1996. do 2000. "Državni novac je svetinja naročito na ovom nivou siromaštva i svaki dinar mora biti potrošen kao da je svoj", rekao je Đelić i dodao da Ministrarstvo finansija ne prestaje da se nada da će bar jedan broj odgovornih lica odgovarati za svoje postupke.

Uz 4 glasa 'za' i 4 'protiv' Odbor za finansije nije usvojio izveštaj zato što u njemu "nema nijednog imena i prezimena" onih koji su nezakonito trošili budžetske pare, pa će do utorka, do sednice Skupštine, taj izveštaj biti dopunjen. Poslanici u Odboru će odlučiti i o Završnom računu budžeta za 2001.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: