KAZNJENO PET AKTIVISTA OTPORA

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2000.

19:27

Default images
19:15 Trojici maloletnih i dvojici punoletnih aktivista pokreta Otpor iz Velike Plane danas su urucena resenja opstinskog sudije za prekrsaje kojim se kaznjavaju kaznama od po 5.000 dinara zbog povrede opstinske odluke o komunalnom uredjenju grada. Prema prijavi komandira policije u Velikoj Plani Raca Gojakovica, aktivisti Otpora J.M, M.N, B.V, Nenad Radisavljevic (19) i Slavisa Nikolic (26), zateceni su 7. aprila oko ponoci dok su na zidu Modne kuce "22. decembar" iscrtavali ambleme Otpora. Opstinski sudija za prekrsaje Milan Lalic kaznio je aktiviste Otpora maksimalnom kaznom za povredu opstinske odluke o komunalnom uredjenju grada. Otporasi ce platiti i po 200 dinara na ime troskova prekrsajnog postupka. Posto su privedeni i maloletnici, sudija je trazio misljenje Centra za socijalni rad iz Velike Plane, koji je predlozio maksimalne kazne. Po napustanju zgrade suda, maloletni J.M, Nenad Radisavljevic i Slavisa Nikolic privedeni su u policiju zbog toga sto su na sebi imali majice Otpora. Odmah potom, privedeni su Predragu Jakovljevicu, sudiji za prekrsaje u Velikoj Plani. Sudjenje zbog nosenja majica Otpor je odlozeno jer su branioci trazili izuzece pomenutog sudije, staresine organa za prekrsaje i Veca za prekrsaje u Smederevu koje je nadlezno da raspravlja o eventualnoj zalbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: