SRJ za produženje mandana Misije UN na Prevlaci

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2002.

22:51

Default images
Jugoslavija se zalaže za produženje mandata Misije UN na Prevlaci, koji ističe 15. oktobra i čije je prisustvo doprinelo stabilizaciji prilika na području Prevlake i olakšalo bilateralne pregovore SRJ i Hrvatske. "Pošto 15. oktobra ističe mandat Misije UN na Prevlaci, ovih dana se u Savetu bezbednosti UN vode, u skladu sa uobičajenom praksom, konsultacije u vezi s donošenjem odluke o produžetku tog mandata do kraja ove godine, u očekivanju postizanja privremenog Sporazuma SRJ i Hrvatske o tom pitanju", navodi se u saopštenju Saveznog ministarstva inostranih poslova. U saopštenju se dodaje da se "već odredjeno vreme vode pregovori SRJ i Hrvatske o Protokolu kojim bi privremeno bio regulisan prelazan pograničan režim na području Prevlake". "Tim dokumentom, kojim ni na koji način ne bi bilo prejudicirano konačno rešenje, bila bi regulisana pitanja demilitarizacije, slobodnog protoka ljudi i roba i privredna i pomorska saradnja. On bi, takođe, bio važna karika u već uspostavljenom sistemu mera poverenja, a doprineo bi dobrosusedskim odnosima dve zemlje i stabilnosti i prosperitetu regiona", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: