Čović: pre izbora sporazum o decentralizaciji Kosova

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2002.

14:38

Default images
Predsednik Demokratske alternative i koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović rekao je da zvanični Beograd gleda pozitivno na lokalne izbore u pokrajini. Beograd nema pravo da vrši pritisak na lokalnu srpsku zajednicu da izađe na izbore ali ima pravo da pritiska UNMIK da se potpiše sporazum o decentralizaciji istakao je Čović i dodao: "Mislim da će to biti nešto što daje veće mogućnosti i nama i UNMIK-u i međunarodnoj zajednici, a i srpskoj nacionalnoj zajednici, da imaju razlog više za izlazak na lokalne izbore. Kada će biti doneta konačna odluka, mislim da će biti doneta na vreme, ali ono što je važno, to je da ne izađemo prerano, odnosno da oni ne izađu prerano, ni sa 'da', ni sa 'ne', jer naš narod ima vrlo visok stepen inercije kada kažete i 'da' i 'ne'. ako kažete 'ne', sećam se prošlogodišnjih izbora, gde je bilo 'ne, ne, ne', a onda 'da', imali smo veliki problem kako iz te inercije 'ne' preći u fazu 'da', odnosno kako izaći na izbore. Zato treba, kada je Kosovo i Metohija, a i svi drugi problemi, vrlo promišljeno i pažljivo raditi", kazao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: