Milić: Koštuničina izjava udaljava Beograd od Evrope

Izvor: B92

Subota, 14.09.2002.

00:00

Default images

Izjava predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunice da se Republika Srpska "privremeno" nalazi izvan Srbije je skandalozna i imaće dalekosežne posledice na spoljnopolitičkom planu, ocenila je analitičar beogradske kancelarije Medjunarodne krizne grupe Jelena Milić. "Malozvornička izjava predsednika Jugoslavije i kandidata za predsednika Srbije dr. Koštunice, data neposredno pred odlazak u SAD, predstavlja direktno mešanje u unutrašnje stvari druge države, ali nije neočekivana i iznenadjujuća za bilo koga ko duže prati njegov politički i javni rad", rekla je Milić u izjavi FoNetu i dodala da ima indicija da "zvaničnici u Bosni razmišljaju o uvodjenju strogog viznog režima prema SRJ".

"Ne sme da se zavarava niko ko misli da će ta izjava 'proći' zato što nije bilo promptnih reagovanja medjunarodne zajednice, koja su, u medjuvremnu, počela da stižu. Krajnje je licemerno u Njujorku se pozivati i busati poštovanjem Dejtonskog sporazuma, a u Malom Zvorniku davati ovakve izjave", istakla je Jelena Milić i dodala da je "licemerno i ne
 komentarisati izjavu opravdanjem da je ta ona data u žaru predsedničke kampanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: