Vrbaski: Gutovic nije clan SPO-a

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2000.

23:46

Default images
Gradonacelnik Novog Sada i predsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove Stevan Vrbaski izjavio je da je definitivno utvrdjeno da Milivoje Gutovic, koji je optuzen za atentat na Boska Perosevica, nije clan SPO, javlja Beta. "To je podmetacina, a ubistvo Perosevica je iskorisceno za manipulacije", rekao je Vrbaski. On je za pokojnog Perosevica rekao da je bio "vise nego korektan i da je uvek govorio da je interes Novog Sada na prvom mestu".

Predsednik opstinskog odbora Demokratske stranke u Odzacima Radisa Milic rekao je da je Milivoje Gutovic, optuzen za ubistvo Boska Perosevica, pre dve nedelje odrzao govor u kome je podrzao jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica. Kako prenosi Demokratska stranka, Milic je tu izjavu dao inspektorima MUP-a, koji su ga saslusavali u vezi sa Perosevicevim ubistvom. "Rekao sam im da je Milivoje Gutovic, pre dve nedelje, pred oko 200 svedoka, ljudi prisutnih na sahrani Tanaskovic Perse, procitao govor i u jednom delu govora izjavio:'Drugovi i drugarice, mi smo se odbranili od NATO agresora i mi cemo uspeti u obnovi i izgradnji zemlje uz pomoc naseg komandanta oruzanih snaga i predsednika Slobodana Milosevica", preneo je Milic. DS je, takodje, saopstila da je policija Milica oslobodila ujutru u osam sati. Otac ubijenog Boska Perosevica izjavio je u medjuvremenu za "Glas javnosti" da je ubica njegovog sina bio ljubomoran na Boskov uspeh, te da je to moguci motiv nasilnog cina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: