Glavni odbor: SPS sa svojim kandidatom za izbore

Izvor: B92

Nedelja, 18.08.2002.

10:50

Default images

Socijalisticka partija Srbije izaci ce na izbore za predednika Srbije sa sopstvenim kandidatom, cije ime ce biti poznato u sredu posle dodatnih konsultacija u vrhu stranke. Ova odluka donesena je u subotu uvece, posle devetocasovne rasprave na sednici Glavnog odbora SPS-a, sa 202 glasa, 7 protiv i jednim uzdrzanim. Visoki funkcioner Socijalisticke partije Srbije Zoran Andjelkovic izjavio je za Radio B92 da su clanovi Odbora prethodno trocetvrtinskom vecinom odbacili predlog Slobodana Milosevica da podrze kandidaturu Vojislava Seselja i odlucili da kandidat socijalista bude izabran izmedju Velimira Bate Zivojinovica i Milutina Mrkonjica: "Onda smo u Glavnom odboru odlucili da GO ne treba sada da preglasava jednog ili drugog kandidata, imajuci u vidu da Milutin Mrkonjic nije bio prisutan na sednici, nego da obavimo razgovor kao rukovodstvo sa jedim i sa drugim, i da jedan podrzi drugog kandidata. Mislimo da je to korisno i potpuno smo sigurni i na osnovu dosadasnjih razgovora koje sam do sada imao sa njima da ce to tako biti, da ce jedan kandidat podrzati drugog i da ce to biti zajednicka aktivnost oba kandidata za jednog kojeg objavimo u sredu", rekao je Andjelkovic.

Na pitanje kakvu reakciju ocekuje od Slobodana Milosevica, posle donosenja odluke suprotne njegovoj preporuci iz Haga, Zoran Andjelkovic je rekao: "Reakciju predsednika smo mi culi. U stvari ta reakcija je poznata javnosti, on je porucio da smatra da treba da se podrzi kandidatura Vojislava Seselja, Glavni odbor je odlucio drugacije i ja mislim da ce clanstvo, a pre svega biraci koji su podrzavali SPS, sa odobravanjem pozdraviti ovu odluku. Mi ne zelimo da se sakrijemo i to su vecina diskutanata danas rekli, ne zelimo da se sakrijemo iza nekog zajednickog kandidata. SPS ima obavezu pred svojim biracima da izadje sa svojim kandidatom i sa svojim programom, koji je zasnovan jednostavno na programu SPS, a ne neke desnicarske partije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: