Djindjic: Dogovor pocetkom sledece sedmice

Izvor: B92

Subota, 17.08.2002.

13:34

Default images
Posle telefonskog razgovora Havijera Solane i Vosjilava Kostunice o zavrsetku rada na Ustavnoj povelji, republicki premijer Zoran Djindjic u subotu je saopstio da bi u naredna tri do cetiri dana trebalo da bude usglasen tekst Ustavne povelje buduce zajednicke drzave Srbije i Crne Gore.

Podsetimo, Solanin portparol Kristina Galjak rekla je da je Kostunica zvanicniku EU uputio pozitivnu poruku s ciljem da se sto je moguce pre nastavi rad na izradi novog  ustavnog okvira “buduce drzavne zajednice Srbije i Crne gore. EU je veoma angazovana i nastavice sa aktivnostima i s punom podrskom naporima dveju strana da bi se postigao sveobugvatini sporazum” rekla je Kristina Galjak i najavila da ce sledece nedlje u Beograd doputovati Solanin  savetnik Stefan Lene.

Zoran Djindjic, medjutim, smatra da bi  Ustavna komisija i republicke vlade Srbije i Crne Gore trebalo da nadju kompromis pre nego sto u Beograd dodje predstavnik Evropske unije. Bilo bi jako lose ako bi Solana ili njegov predstavnik na kraju arbitrirali oko otvorenih pitanja", rekao je Djindjic. "Tako da bi trebalo da se potrudimo u naredna tri ili cetiri dana i DOS i vlada republike Srbije ce se potruditi da nadjemo jedan razuman kompromis, da dodjemo do jedne drzave koja funkcionise na jednoj strani, i da bude prihvatljiva za evropsku integraciju na drugoj strani. I ja sam siguran da cemo u tome uspeti, i da cemo u roku koji smo sebi dali, a to je da do kraja avgusta imamo Ustavnu povelju i da do sredine septembra ona bude izglasana, obaviti taj posao, i da ce EU samo da potvrdi da taj koncept koji smo mi usvojili ubrzava nasu integraciju u Evropu a ne usporava je. Ja ocekujem da ce u narednih nekoliko dana doci do pomaka i mi cemo se potruditi, i kao vlada Srbije i kao DOS, da se to desi", istakao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: