Orlic kritikovao Kostunicu zbog izjave o zahtevu SAD

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2002.

13:21

Default images

Savezni sekretar za informisanje Slobodan Orlic ostro je u sredu kritikovao predsednika SRJ Vojislava Kostunicu zbog izjave da bi pravni poredak zemlje bio podriven potpisivanjem sporazuma sa SAD o izuzimanju americkih drzavljana od gonjenja pred Medjunarodnim krivicnim sudom za ratne zlocine. "Odluka americke administracije da izuzme svoje gradjane od gonjenja pred Medjunarodnim krivicnim sudom kroz biletaralne sporazume sa zemljama koje su ratifikovale Rimski sporazum ocigledno je bio dobar povod za pocetak predizborne kampanje predsednika SRJ i Demokratske stranke Srbije", rekao je agenciji Beta Orlic, koji je kopredsednik Socijaldemokratske partije. Orlic je ocenio da je Kostunica javnim komentarom americke ponude "preskocio barem nekoliko stepenica, a pre svega Saveznu skupstinu i Saveznu vladu, koji su po Ustavu duzni za vodjenje spoljne politike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: