Djukanovic: zajednica ce biti jedan medjunarodni subjekat

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2002.

22:28

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izrazio je u cetvrtak uvece ocekivanje da ce do kraja avgusta biti zavrsen rad na izradi Ustavne povelje buduce zajednicke drzave Srbije i Crne Gore i ocenio da kasnjenje u izradi tog akta "nije tragicno".

Djukanovic je, takodje, istakao da nema dileme da ce buduca zajednica Srbije i Crne Gore biti jedan medjunarodno-pravni subjekat sto je, kako je dodao, i jedan od najvaznijih elemenata Beogradskog sporazuma. U razgovoru sa Solanom je, prema recima Djukanovica, ocenjeno znacajanim dogovor dve vlade o ekonomskim odnosima i o harmonizaciji ekonomskih sistema Srbije i Crne Gore sa EU. Crnogorski predsednik je ocenio da nije tragicno sto je doslo, kako je kazao, "do malog probijanja rokova". On je takodje izrazio nadu da bi kroz diplomatiju visokog predstavnika EU moglo doci do saglasnosti oko metodologije buduceg rada na izradi Ustavne povelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: