"ODMAH ISKLJUCITI DSS IZ DOS"

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2002.

19:00

Default images
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Skupstine Vojvodine Nenad Canak izjavio je da Demokratsku stranku Srbije treba odmah iskljuciti iz DOS, oduzeti joj mandate u Skupstini Srbije i smeniti je sa svih nivoa vlasti. "DSS je izdala osnovne principe za koje su gradjani glasali na izborima 2000. Ukoliko DSS sada ne bude stavljena gde joj je smesto, to ce znaciti da DOS ne zasluzuje da postoji", rekao je Canak. Prema njegovim recima, za ponasanje DSS posledice mora snositi i predsednik SRJ i lider DSS Vojislav Kostunica. On je ocenio da je DSS protiv reformi i protiv promena u Srbiji i dodao da je ta stranka "vampir ideja velikosrpskog nacionalizma i hegemonizma". "Protiv vampira se treba boriti glogovim kocem. DSS nije nista drugo nego bunker u koji su pobegli svi oni koji ne zasluzuju da budu na javnim funkcijama, niti da budu na slobodi," rekao je Canak.

Komentarisuci incidente koje su u Skupstini Srbije izazvali predstavnici Srpske radikalne stranke, Canak je rekao da je radikale "odavno trebalo staviti van zakona". "Rec je o zlocinackoj i monstruoznoj organizaciji, koju tako treba i tretirati. Nadam se da ce kroz izvesno vreme to shvatiti i drugi", rekao je Canak. "Svi poslanici koji se nepristojno ponasaju moraju biti trajno udaljeni iz Skupstine Srbije, a stranka treba da da drugog poslanika na njegovo mesto. Ali, to nije moguce zbog opstrukcije DSS u telima koja bi trebalo da se time bave," naveo je Canak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: