DJINDJIC: TOKOM LETA UVESTI 2 KATEGORIJE CENA

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2002.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic predlozio je beogradskim ugostiteljima da tokom leta uvedu 2 kategorije cena svojih usluga.

Jednu, ekonomsku, za sire kategorije stanovnistva, i drugu, za one viseg standarda, koji mogu sebi da priuste skuplje oblike letnje zabave.

Djindjic je, na sastanku sa ugostiteljima, predstavnicima turistickih agencija i lokalne smaouprave rekao da treba postici fer dogovor, jer njegova ideja, za koju ima podrsku Izvrsnog odbora Skupstine grada, ne moze biti regulisana zakonom. "Jedna kategorija cena bi bile one koje su minimlne, za one kategorije stanovnistva koje ne mogu da plate letnje cene, ali da i ponuda bude takva, da takvo pice bude toceno u plasticne ili papirne case, da to bude na otvorenim mestima. Na drugoj strani bi bila cena koja je inace za goste, za one koji tu cenu mogu da plate.

Tako bismo na interes gradjana imali situaciju sa izvesnom kontrolom cena, da gradjani ne bi bili frustrirani tokom leta u Beogradu jer ne mogu plate ono sto zele", kaze Djindjic. Konkretizacija Djindjicevog predloga trebalo bi da bude sprovedena na predstojecim sastancima sa ugostiteljima i Skupstinom grada, u sklopu priprema za akciju "Leto u Beogradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: