RUGOVINO SVEDOCENJE IZAZVALO VELIKU PAZNJU

Izvor: B92

Subota, 04.05.2002.

20:00

Default images
Rugovino svedocenje u procesu protiv Slobodana Milosevica pred Haskim tribunalom stanovnici Kosova su pratili s nezapamcenom paznjom. Kako za Radio B92 javlja Fatmir Seholi, ulice vecine kosovskih gradova su bile prazne u vreme Rugovinog svedocenja. U sedistu Demokratskog saveza Kosova bili su svi clanovi Glavnog odbora koji su svedocenje Rugove protiv Milosevica ocenili kao najznacajnije u dosadasnjem toku procesa, uz konstataciju da je Rugova dokazao postojanje sistematske represije bivseg beogradskog rezima od 1989. do juna 1999. "Rugova je dokazao da nikada nije bio protiv OVK i da nikada nije imao tajne sastanke s Milosevicem", najcesci su komentari gradjana Kosova na Rugovino svedocenje. Svi elektronski mediji posvetili su izuzetnu paznju Rugovinom svedocenju. Intelektualni krugovi na Kosovu su ukazali na Milosevicevu nemoc da se suoci sa istinom, a kosovske Albance je obradovalo i pojavljivanje Nikole Sainovica pred Tribunalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: