IZJAVA KOSTUNICE O DOBROVOLJNOJ PREDAJI OPTUZENIH

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2002.

20:00

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica ocenio je da se drzavni organi moraju ozbiljno odnositi prema svim svojim obavezama kada su u pitanju optuzeni koji su se dobrovoljno javili Haskom tribunalu i ponovio da je potrebno sto pre formirati Nacionalni savet za saradnju sa tim sudom. "Cinjenica da su sestorica optuzenika odlucila da se dobrovoljno pojave pred Tribunalom u Hagu svakako nije povod za izrazavanje zadovoljstva niti za bilo kakvo likovanje. Uvazavajuci realnost sveta u kome zivimo, mogu da kazem samo da je rec o medjunarodnoj obavezi koja se ne moze izbeci i da je za sve bolje da se ona odvija po zakonu", rekao je Kostunica agenciji Beta. On je ocenio da su nuznosti saradnje "nesumnjivo, bili svesni oni koji su se odlucili na ovaj tezak, ali beskrajno odgovoran korak". "Bilo bi, naravno, neuporedivo bolje da je Zakon o saradnji sa Tribunalom donet znatno ranije. Tako bi se izbegli pojacavanje napetosti u drustvu, sirenje straha i lov na ljude, ponizavajuci ne samo za one koji su lovljeni, nego i za one koji love", ocenio je jugoslovenski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: