DJUKANOVIC RASPISAO LOKALNE IZBORE

Izvor: B92

Petak, 15.03.2002.

19:00

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic je raspisujuci izbore u 19 opstina, izrazio uverenje da ce oni proteci u demokratskoj atmosferi i pozvao gradjane, politicke stranke medije da doprinesu da izborni proces bude demokratski iskorak Crne Gore u pravcu stabilizacije politickih i ekonomskih prilika u njoj. "Siguran sam da ce ovi izbori znacajno doprineti daljem ucvrscenju procesa demokratizacije i sveukupnih reformi u Crnoj Gori i oznaciti novu potvrdu otvorenosti i spremnosti crnogorskog drustva da se i pojedine krupne razlike koje i dalje postoje, mogu resavati samo jednim demokratskim putem, slobodno izrazenom voljom gradjana Crne Gore i njenih demokratski izabranih predsednika", rekao je Djukanovic.

Izbori nece biti odrzani u Podgorici i Herceg Novom jer su u tim gradovima odrzani prije dve godine. A Predsednistvo Socijaldemokratske partije clanice vladajuce koalicije odlucilo je u petak uvece da napusti Vladu Crne Gore, ako crnogorski parlament usvoji Polazne osnove za preuredjenje odnosa izmedju Srbije i Crne Gore, saopstio je nakon sednice portparol Novak Adzic. 'Socijaldemokratska partija ce iskoristiti sve mogucnosti da u komunikaciji sa DPS-om i Liberalnim savezom i javnoscu studiozno analizira i objasni svu stetnost potpisanog sporazuma, po istorijska, demokratska , ustavna prava, slobode i nacionalni interes gradjana Crne Gore", rekao je Adzic.Socijaldemokrarti su najavili da ce crnogorskom predfsjedniku dostaviti formalni predlog da raspise referendum o nezavisnosti Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: