BATIC: KRAJNJE VREME ZA SAMOSTALNU SRBIJU

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2002.

19:00

Default images
Lider Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic je ocenio da je nova zajednica Srbije i Crne Gore "labava unija kakva ne postoji ni u medjunarodnoj teoriji, ni u praksi" i da je "krajnje vreme" da Srbija postane "samostalna drzava". "Krajnje je vreme da se dozovemo pameti i na pocetku treceg milenijuma stvorimo svoju samostalnu, respektabilnu, demokratsku, evropsku, integrisanu, kredibilnu drzavu", izjavio je Batic. On je ocenio da "mi vise nemamo zajednicku drzavu, ni federaciju", a da resenje iz sporazuma "vise nije cak ni konfederacija".

"To je jedna labava unija, a drzava koja nema cak ni zajednicko trziste ne moze biti nikako zajednicka drzava", kazao je on. Batic je konstatovao da je dogovor pokusaj da se zadovolje svi akteri pregovora, ali da je u njima najvise dobio crnogorski predsednik Milo Djukanovic, a Srbija najvise izgubila. On je najavio da ce njegova partija "tek sada zapoceti punu kampanju" za odrzavanje referenduma o drzavnopravnom statusu Srbije. "Sporazum je bila samo potvrda da smo sve vreme bili u pravu", dodao je Batic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: