LUKA KARADZIC IMAO U ZAKUPU PUMPU, UGOVOR VISE NE VAZI

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2002.

19:00

Default images
Povodom pisanja magazina "Reporter', da je Vasington krajem januara obavestio predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunicu da se vazan izvor finansijske podrske Radovanu Karadzicu ostvaruje kroz poslovnu saradnju "Jugopetrola" i Radovanovog brata Luke Karadzica, u utorak se oglasila i "Naftna industrija Srbije". Portparol NIS Tomislav Micovic izjavio je za B92 da je ova kompanija pre 11 dana raskinula ugovor s preduzecem ciji je vlasnik Luka Karadjic, dok je primopredaja benzinske stanice obavljena nekoliko dana ranije. "To je jedina poslovna veza 'NIS-Jugopetrola' i preduzeca u vlasnistvu Luke Karadzica u ovom periodu kada se oglasila americka administracija. To je bio zakup benzinske pumpe 'Nacional' u Beogradu. Ta saradnja je pocela u martu 2000. na osnovu odluke Vlade Srbije, a ugovor je raskinut 15. februara ove godine". NIS poseduje ukupno 535 javnih benzinskih stanica, od kojih su 147 stanice novosadskog NAP, а 388 "NIS-Jugopetrola" i nijedna nije izdata u zakup privatnim ili pravnim licima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: