PRIMAKOV SPREMAN DA SVEDOCI U HAGU

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2002.

19:00

Default images
Bivsi ruski premijer Jevgenij Primakov izjavio je da je spreman da svedoci na sudjenju Slobodanu Milosevicu. "Spreman sam da svedocim u Hagu, jer proces treba da bude objektivan", izjavio je Primakov koji je u Parizu predstavio svoju knjigu "U srcu moci". Milosevic bi trebalo da u procesu najpre odgovori na "najstarije optuzbe", rekao je Primakov.

"Suditi Milosevicu kako se to sada cini, to znaci pomalo brzo zaboraviti da bez njega ne bi ni bilo Dejtonskog sporazuma", istakao je Primakov.

Primakov, koji je na celu ruske vlade bio u vreme kosovske krize, bez oklevanja je pocetkom 1999, na putu za SAD, okrenuo svoj avion nad Atlantskim okeanom zbog bombardovanja Jugoslavije koje je pocelo bez dogovora u Ujedinjenim nacijama. On kaze da je Milosevic bio spreman da zaustavi vojne operacije na Kosovu, kojima je NATO pravdao bombardovanje Srbije. "Isao sam da vidim Milosevica na zahtev francuskog predsednika Zaka Siraka koji je zeleo makar signal dobre volje", ispricao je Primakov. "Doneo sam vise od signala u dobrom pravcu, ali niko ga nije uzeo u obzir", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: