Ogata razgovarala sa liderima kosovoskih Albanaca i Srba

Izvor: B92

Subota, 25.03.2000.

18:55

Default images
Visoki komesar UN za izbeglice Sagato Ogata u subotu je, drugog dana posete Kosovu, razgovarala sa predstavnicima medjunarodne uprave i odvojeno sa politickim predstavnicima kosovskih Albanaca i Srba sa Kosova. Svi ti razgovori su vodjeni bez prisustva novinara. "Ovde sam da vidim kako zivi narod na Kosovu godinu dana po pocetku NATO bombardovanja, odnosno devet meseci po povratku izbeglica iz kampova u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori. Zelim da se izbliza upoznam sa problemima sa kojima se ovde ljudi suocavaju", rekla je Ogatra novinarima u Pristini, prenosi Beta. Ogata je u Pristini razgovarala sa sefom Civilne misije UN na Kosovu Bernarom Kusnerom, a potom sa politickim lidrima kosovskih Albanaca - Hasimom Tacijem, predsednikom partije demokratskog progresa, Ibrahimom Rugovom, predsednikom Demokratskog saveza Kosova i Redzepom Cosjom, predsednikom Ujedinjenog demokratskog pokreta. Visoki komesar UN za izbeglice potom je u Gracanici razgovarala sa predsednikom Srpskog nacionalnog veca Kosova i Metohije, episkopom rasko-prizrenskim, Artemijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: