BEZ OBZIRA NA BROJ ZRTAVA, BIN LADEN NECE BITI IZRUCEN

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2001.

19:00

Default images
Talibani su u nedelju saopstili da je u americkim vazdusnim udarima poginuo veliki broj civila, ali da i nadalje ne nameravaju da izruce Osamu bin Ladena, glavnog osumnjicenog za teroristicke napade na SAD proslog meseca. Talibanski duhovni vodja mula Mohamed Omar najavio je, prenosi agencija Avganista islamik pres, jos ostriju lekciju SAD od one koju su dobile nekadasnje sovjetske snage, 1989. godine. Kamerman agencije AP, Dejan Mladenovic, nalazi se na severu Avganistana na teritoriji antitalibanskih snaga, i kako kaze, vec dva dana putuje ka liniji fronta koja je 50 kilometara od Kabula. Dejan Mladenovic za B92 iznosi svoje utiske: "Teren je katastrofalan, puta skoro da nema. To je duboka pozadina, nema nikakvih dejstava, pored puta se mogu videti naoruzani ljudi koji, u principu, ne rade nista. Uspeli smo da razgovaramo sa jednom grupom i oni kazu da generalno podrzavaju americke napade zbog terorista koji su im pre mesec dana ubili komandanta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: