Snažan zemljotres u Japanu

Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni Rihterove skale potresao je severne delove Japana, a za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

11:46

Default images

Zemljotres su osetili i stanovnici Tokija, gde su se tresle zgrade, prenele su agencije. Epicentar zemljotresa zabeležen je u okeanu kod prefekture Fukušima na ostrvu Honšu, na dubini od 40 kilometara. Japanska meteorološka agencija nije objavila opasnost od cunamija, navodeći da ne preti opasnost ni od većih talasa.

Zemljotres nije ugrozio ni rad tokijske elektroenergetske kompanije, kao ni nuklearnih centrala u Fukušimi.

U zemljotresu jačine 7,2 stepena Rihterove skale, koji je 1995. godine pogodio zapadni lučki grad Kobe, poginulo je 6.400 ljudi.

Japan se svrstava u najtrusnija područja na svetu i veoma je podložan zemljotresima. Potresi se u toj državi dešavaju na skoro svakih pet minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: