Batic: Nije smak sveta sto nisu suspendovane sankcije

Izvor: B92

Sreda, 26.01.2000.

20:05

Default images
"Nije smak sveta sto nisu suspendovane sankcije na ministarskom sastanku Evropske Unije u ponedeljak, to ce se sigurno dogoditi na nekom od narednih sastanaka", rekao je na konferenciji za novinare koordinator Saveza za promene, Vladan Batic: "Ublazavanje sankcija je proces. Mozda smo mi prerano ocekivali da ce sve to biti reseno na ovom poslednjem sastanku ministara EU. Mi smo ipak samo opozicija, mi nismo legitimna vlast ili legitimna vlada ove zemlje, mi nismo mogli da odemo u Brisel, i da onda tamo u ime drzave Srbije iznesemo svoje zahteve. To je proces koji traje, prema tome, nije smak sveta sto nisu suspendovane sankcije to ce se dogoditi na jednom od narednih sastanaka", zakljucio je Batic, javlja B2-92.

Jedan od lidera Saveza za promene, Dragoslav Avramovic, izjavio je da bi ekonomska analiza mogla da pokaze medjunarodnoj zajednici da sankcije najvise pogadjaju gradjane, a ne vladu Srbije. U izjavi za "Blic" Avramovic je rekao da se nadao ukidanju sankcija Evropske unije na uvoz energenata i aviosaobracaj, mada nije bio siguran da ce se to i desiti. On je dodao da se sprema da uradi "vrlo ozbiljnu ekonomsku analizu" naftnog i avio-sektora, kao i metalske industrije, za naredni sastanak tripartitne komisije srpske opozicije, EU i SAD, koji je zakazan za kraj februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: