Janukovič i zvanično predsednik

Ukrajinska Centralna izborna komisija (CIK) zvanično je proglasila lidera Partije regiona Viktora Janukoviča pobednikom na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2010.

00:16

Default images

"Centralna izborna komisija proglašava Viktora Fedoroviča Janukoviča za izabranog predsednika Ukrajine", saopštio je predsednik CIK Volodimir Šapoval. Prema konačnim zvaničnim rezultatima, Janukovič je u drugom krugu predsedničkih izbora 7. februara dobio 3,48 odsto glasova više od rivalke, ukrajinske premijerke Julije Timošenko, prenele su agencije.

CIK je konačne rezultate izbora objavila tri dana pre predviđenog roka. Ovo predstavlja veliki udarac Timošenkovoj, koja pokušava da ospori rezultate izbora, ocenio je AP.

Nešto ranije, CIK je saopštila da neće razmatrati žalbu premijerke, koja tvrdi da ima dokaze o krađi glasova na prošlonedeljnim izborima.

Timošenkova je juče izjavila da ima dokaze o prevarama na izborima i najavila da će uložiti sudu žalbu, ali je dodala da neće narod pozvati na masovne demonstracije.

"Želim veoma jasno da kažem - Janukovič nije naš predsednik. Šta god se desilo u budućnosti, on nikada neće postati legitimno izabran predsednik Ukrajine", rekla je Timošenkova u televizijskom obraćanju naciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: