Timošenkova neće podneti ostavku

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko neće dobrovoljno dati ostavku, što je od nje zatražila opozicija, saopštio je prvi zamenik premijera Oleksandar Turčinov.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.02.2010.

13:03

Default images

“Nema osnova za ostavku Vlade na sopstvenu inicijativu", rekao je Turčinov, koji je bio i šef izbornog štaba Timošenkove, koja se danas prvi put pojavila u javnosti posle objavljivanja rezultata nedeljnih izbora. Ostavku Timošenkove zatražio njen rival i pobednik na predsedničkim izborima, lider opozicije Viktor Janukovič.

Timošenkova na sednici vlade nije komentarisala rezultate izbora i samo se jednom osvrnula na njih, optuživši Janukovičev tim da je "obmanjivao birače", preneo je Itar-Tas.

“Danas je očigledno da niko iz Janukovičevog tima nije nameravao da podiže nekakve socijalne standarde. To su sve bile izborne tehnologije. A sada se otkriva predizborna prevara“, rekla je ukrajinska premijerka.

Poslednji put Timošenkova se pojavila u javnosti sat vremena po zatvaranju biračkih mesta 7. februara, kada još nisu bili saopšteni prvi preliminarni rezultati i kada je obećala da će se boriti za svaki glas, podseća agencija RIA Novosti.

Njen zamenik Turčinov je rekao da premijerka “za sada ne vidi nikakvog motiva" za podnošenje ostavke.

"Kada uzmu na sebe odgovornost (Janukovičeva Partija regiona), stvoriće novu koaliciju, to je nesumnjivo“, rekao je Turčinov.

On je juče izjavio da je u drugom krugu izbora bilo falsifikovanja koja znatno utiču na rezultate glasanja, kao i da je štab je “spreman da pruži konkretne dokaze falsifikovanja međunarodnim posmatračima, novinarima i javnosti i da ih preda sudu“, preneo je Itar-Tas.

Turčinov je saopštio da je Centralnoj izbornoj komisiji predata dokumentacija sa zahtevom za ponovnim prebrojavanjem glasova na više od 900 biračkih mesta.

CIK Ukrajine je saopštio da je na osnovu 100 odsto obrađenih elektronskih izveštaja biračkih komisija na predsedničkim izborima Janukovič osvojio 48,95 odsto, a Timošenkova 45,47 odsto glasova birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: