Ćirić: Bez rokova za "Fijat"

"Fijat" ne odustaje od kragujevačke "Zastave", rekao je za B92 državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

23:11

Default images

Datum potpisivanja aneksa ugovora sa "Fijatom" nije ni bio utvrđen, a navodni rokovi za to su proizvod spekulacija, kaže Nebojša Ćirić. On je rekao da razgovori sa ekspertima "Fijata" traju i dodaje da očekuje da će u periodu koji se meri nedeljama "Fijat" uplatiti prvu tranšu od 100 miliona dolara za investicije u kragujevačku "Zastavu".

"Srbija neće postavljati rokove pred 'Fijat'", kaže Ćirić i dodaje da je mnogo važnije da se precizno definišu svi delovi ugovora, jer je reč o investiciji od preko milijardu evra.

Kada kragujevačka fabrika bude počela da radi punim kapacitetom, trebalo bi da proizvodi 200.000 vozila godišnje, od čega bi većina, čak 98 odsto bilo namenjeno izvozu.

Dok se to ne dogodi, priliku da kupe 'punto' po povoljnijoj ceni, dobiće 5.000 kupaca, ako vlada na sednici u četvrtak, izmenom uredbe odobri prodaju tog kontigenta po principu staro za novo.

"Vlada bi trebalo u četvrtak da odobri prodaju novog kontingenta od 5.000 'punta', uz subvenciju od 1.000 evra”, kaže Ćirić.

On veruje da bi 2011. godine u Kragujevcu mogla da počne i proizvodnja novog modela "Fijatovog" automobila.

Ovde možete pogledati gostovanje Nebojše Ćirića u vestima TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: