DSS: Vojvodina "država u državi"

Portparol DSS-a Andreja Mladenović ocenio je da je Vojvodina Predlogom zakona o utvrđivanju nadležnosti i Statutom pokrajine postala "država u državi".

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

15:40

Default images

Mladenović je u izjavi dostavljenoj Tanjugu napomenuo da je Izvršno veće Vojvodine, nakon što je Vlada Srbije juče usvojila Predlog zakona, na zvaničnom sajtu objavilo Predlog Statuta AP Vojvodine sa izmenama koje su predstavljene kao pravno-tehničke.

"Grubo kršeći Ustav Srbije, Demokratska stranka u potpunosti je preuzela Čankovu separatističku politiku i tako ušla u društvo separatističkih stranaka kojima je interes razgradnja države Srbije", rekao je Mladenović.

On je ocenio da je separatizam najveće zlo koje može da zadesi državu, a, kako je rekao, svi koji su mislili da je "proces rasturanja države Srbije završen na primeru Kosova i Metohije, prevarili su se, jer ovakvim statutom Vojvodina postaje država u državi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: