Dačić: Koalicija stabilna

Vladajuća koalicija nije u krizi i nije prvi put da se neka od članica ne slaže sa određenim zakonskim predlozima, izjavio je lider SPS-a Ivica Dačić.

Izvor: FoNet, Blic

Sreda, 05.08.2009.

00:52

Default images

On je za "Blic" rekao da SPS nije bila konsultovana o zakonu što govori da je već možda postojao dogovor o većini u Skupštini i da smatra da je pre ulaska zakona u proceduru trebalo da postoji široka javna rasprava u kojoj bi učestvovali svi relevatni činioci.

"Ostajemo pri stavu da stranka bude uzdržana prilikom glasanja jer ne želim da SPS učestvuje u izglasavanju zakona koji bi, da je donet u vreme vlasti Miloševića, bio napadnut i kritikovan“, rekao je Dačić.

"Neću da učestvujem u pritiscima na medije, poništenju izbornih rezultata. Neću da bilo kojom svojom odlukom doprinesem ratovima, novim sankcijama. Nisam siguran da su oni koji su izašli petog oktobra na ulice bili za ovakav zakon o informisanju", naveo je Dačić.

On je rekao da hoće da promeni SPS i da neće da učestvuje u stvarima zbog kojih bi posle rekli da su socijalisti ostali isti.

"Ne želim svađu, osuđujem neargumentovane napade, ali ne prihvatam da se nešto mora ako mislim da nije dobro. I pre 2000. godine se govorilo da se mora, pa je posle SPS zamalo nestao sa političke scene", naveo je Dačić.

Kada je reč o Zakonu o informisanju, sve što se desilo je bilo suprotno osnovnim principima na kojima je formirana koalicija, jer je napravljen zakonski predlog sa kojim je SPS upoznata tek kada je došao na dnevni red Vlade.

"To je suprotno osnovnim načelima naše koalicije, a to je načelo dogovaranja. Već tada sam svima stavio do znanja da je pitanje medija i zakon o informisanju bolna tačka SPS i da je naša stranka zbog toga bila optuživana i stavljana na stub srama, ali da nećemo praviti problem oko kvoruma u Skupštini", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: