Beograd: Počela sezona na Adi

Sezona kupanja na Savskom jezeru počinje danas, a već prvog vikenda očekuje se više hiljada posetilaca, rečeno je u JP "Ada Ciganlija".

Izvor: B92

Subota, 13.06.2009.

13:43

Default images

"Temperatura vode nešto je viša od 22 stepena Celzijusa, koliko je neophodno za početak sezone", kazao je izvršni direktor za sport i rekreaciju tog preduzeća Milan Ilić.

"Temperatura vode nešto je viša od 22 stepena Celzijusa, koliko je neophodno za početak sezone", kazao je izvršni direktor za sport i rekreaciju tog preduzeća Milan Ilić.

Prema njegovim rečima, voda je visokog kvaliteta, a eventualni nedostaci biće uklonjeni tokom redovnih kontrola.

Ilić ističe da mnogi kupači imaju zamerke zbog trave u vodi, ne znajući da je ona jedan od uslova da bi jezerska voda ispunila kriterijume kvaliteta.

"Ne postoji propisana visina biljaka u Savskom jezeru, već je praksa da se kose, odnosno šišaju na takvoj dubini da ne ometaju kupače ili sportska plovila", objasnio je on i dodao da biljke prečišćavaju jezersku vodu, odnosno da od njih direktno zavisi kvalitet vode.

U zavisnosti od broja posetilaca, zavisiće i broj spasilaca na obalama Savskog jezera, a ovog leta o bezbednosti kupača brinuće oko 50 spasilaca, rečeno je u tom preduzeću.

Podsetivši da je oko jezera raspoređeno pet ambulanti Hitne pomoći, izvršni direktor je dodao da će posetiocima, ukoliko bude bilo potrebno, lekari ukazivati pomoć i na jezeru sa posebno opremljenog čamca.

Ada Ciganlija idealna je za kupanje, šetnje, raznovrsne sportske aktivnosti i provod, a gostima svake godine nudi nove sadržaje, pa se broj posetilaca iz godine u godinu povećava, rekao je Ilić.

Savsko jezero će tokom sezone, prema procenama JP "Ada Ciganlija", posetiti više od 300.000 gostiju, a sportistima i rekreativcima je na raspolaganju 50 vrhunskih sportskih terena za preko 20 sportova.

Prema Ilićevim rečima, za one koji žele malo više uzbuđenja, postoji žičara za skijanje na vodi, na ostrvu je postavljena "stena" za slobodno penjanje, a u ponudi jednog od omiljenih izletišta Beograđana su i tereni za klizavi fudbal "akva soker", kao i teren za pejntbol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: