Pojačan nadzor zbog novog gripa

Crnogorsko ministarstvo zdravlja najavilo je da će od 11. juna, zbog novog gripa, na svim graničnim prelazima u Crnoj Gori biti uveden pojačan sanitarni nadzor.

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2009.

08:47

Default images

Mada je agenciji Beta u ministarstvu rečeno da nema nikakvog posebnog razloga za uvođenje pojačanih mera nadzora, u saopštenju ministarstva se navodi da će odluka stupiti na snagu na osnovu preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore pred predstojeću turističku sezonu.

Umesto dežurastva na graničnim prelazima, kako je saopšteno, od 11. juna će se organizovati "pripravnost sanitarnih inspektora po unapred utvrđenom rasporedu".

Spiskovi sa telefonima pripravnih inspektora biće dostavljeni svim područnim jedinicama Sektora granične policije i domovima zdravlja u opštinama kojima pripadaju granični prelazi.

Na graničnim prelazima će biti postavljeni i plakati sa upozorenjem i preporukom daljeg postupanja u slučaju sumnje ili obolevanja od gripa, na crnogorskom, engleskom, ruskom i albanskom jeziku.

Svaki putnik koji uđe u Crnu Goru, pri pasoškoj kontroli, dobiće određene preporuke i upitnik, a svima će biti dostupne i zaštitne maske i rukavice.

Putnici koji odlaze iz Crne Gore, takođe, kako je saopšteno, dobiće preporuke za međunarodna putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: