"Start ap" kredit nada za biznis

U jeku ekonomske krize takozvani "start ap" krediti postali su spas za one koji imaju dobar biznis plan, ali nemaju novca za početak rada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2009.

09:59

Default images

Preduzeće "Sarateks" iz Arilja, zahvaljujuću tom kreditu, trenutno zapošljava dvadesetak radnika, a dve menadžerke iako još uvek studentkinje, dosadašnjim radom obezbedile su plasman svojih proizvoda na domaće i strano tržište.

Đorđe Sarić, direktor u tom preduzeću, sigurno je jedan od najmlađih direktora u Srbiji, koji je zahvaljujući start up kreditu ostvario svoj poslovni san. Nakon nabavke opreme, ni sam nije slutio da će dve godine kasnije broj zaposlenih biti udvostručen, zbog obima posla.

Đorđe kaže da je ovo porodično preduzeće obezbedilo svoje mesto u oštroj konkurenciji, zahvaljujući originalnim idejama, za koje su zadužene njegove sestre.

Jasmina Sarić, koja studira na Ekonomskom fakultetu, smatra da je pored knjiškog znanja, neophodna praksa, koju upravo stiče u porodičnom preduzeću.

Inspiracija za originalne modele dolazi i kroz posete sajmovima, ali i stalnim praćenjem savremenih trendova.

Nezaobilazno pitanje je ekonomska kriza. Sarići kažu da za sada od nje ne strepe, ali dodaju da je i njima neophodna stabilnost na tržištu.

Zahvaljujući privrednoj komori Srbije, za proizvode "Sarateksa" su se zainteresovali Nemci, tako da se priprema i izvozni program. Međutim, vlasnici tog preduzeća kažu da domaćem tržištu i tržištu u okolnim zemljama pridaju podjednak značaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: