Karakas: Proteran ambasador Izraela

Venecuela je proterala ambasadora Izraela, u znak protesta zbog ofanzive Izraela protiv Palestinaca u Gazi, koju je predsednik Ugo Čaves nazvao "holokaustom".

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 07.01.2009.

09:33

Default images

Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele je u saopštenju navelo da vojna akcija Izraela predstavlja "flagrantno kršenje međunarodnog prava" i "državni terorizam", prenele su zapadne novinske agencije.

"To su razlozi zbog kojih je vlada odlučila da protera ambasadora i nekoliko zaposlenih u ambasadi Izraela u Karakasu", navedeno je u saopštenju.

Čaves je prekjuče optužio SAD da su otrovale palestinskog lidera Jasera Arafata da bi dovele do destabilizacije na Bliskom Istoku i opravdale izraelske akcije, podržane od Vašingtona, protiv arapskih zemalja.

Inicijativa Irana

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad uputio je 22 predstavnika u više zemalja, gde su zatražili prekid izraelskih napada i okončanje blokade pojasa Gaze, izjavio je danas portparol iranske diplomatije Hasan Gašgavi.

Kako je javila agencija Mehr, Gašgavi je rekao da je "predsednik uputio 22 predstavnika vlade u više evropskih i azijskih zemalja".

Predstavnici iranskog predsednika izneli su tom prilikom stav Teherana i zatražili da se "hitno prekinu napadi uzurpatorskog cionističkog režima i da se prekine blokada Gaze".

On nije rekao u koje je zemlje Ahmadinedžad poslao svoje izaslanike, ali su iranski mediji javili da su obišli, između ostalog, Tursku, Siriju, Liban, Venecuelu i Sudan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: