Vujanović: Uskoro prijava za EU

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je da su pripreme za aplikaciju Crne Gore za članstvo u Evropskoj uniji u završnoj fazi.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2008.

17:42

Default images

On je rekao da očekuje pozitivan odnos Brisela prema tom činu. Vujanović nije želeo da se izjasni o datumu aplikacije, navodeći da je izvesno da će se to desiti do kraja godine. Prema ranijim medijskim najavama, Crna Gora će aplicirati za članstvo u EU 15. decembra.

Vujanović je novinarima u Danilovgradu kazao da izveštaj Evropske komisije o napretku Crne Gore na evropskom putu daje zvaničnoj Podgorici puno pravo "da sa krajnje osnovanim očekivanjem ima pozitivan odnos prema aplikaciji za kandidaturu".

"Uveren sam da će aplikacija tako biti i prihvaćena i da ćemo naredne godine imati dobru dinamiku njenog tretmana u funkciji jedne brze i kvalitetne integracije Crne Gore u EU", kazao je Vujanović.

"Kandidatura za EU je pitanje dana"

Potpredsednica Vlade Crne Gore Gordana Đurović rekla je da je "samo pitanje dana" kada će Crna Gora podneti zahtev za prijem u Evropsku uniju.

"To je samo pitanje dana", rekla je ona na skupu o integraciji Crne Gore u EU.

Ona je dodala da nema mandat da saopšti datum podnošenja zahteva, jer je to stvar premijera Mila Đukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: