Policija u prostorijama SPO

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.1999.

18:35

Default images
U prostorije Srpskog pokreta obnove u cetvrtak je upala policija sa nalogom da na informativni razgovor privede trojicu visokih funkcionera te stranke, saopstio je SPO. U saopstenju je navedeno da policija trazi privodjenje savetnika predsednika SPO Miladina Kovacevica, portparola stranke i poslanika u srpskom parlamentu Ivana Kovacevica i clana Predsednistva SPO Aleksandra Cotrica, koji je takodje poslanik u srpskom parlamentu. "Stav SPO je da niko od funkcionera nece ici da razgovara sa policijom o politickim temama... SPO ce sve uciniti da rezim privede razumu, ali ako nas neko napadne, branicemo se svim sredstvima", navedeno je u saopstenju. Prvo opstinsko javno tuzilastvo u Beogradu zatrazilo je u cetvrtak od policije da obavi informativne razgovore sa odgovornima u Srpskom pokretu obnove zbog stavova iz saopstenja te stranke objavljivanih u proteklih dvadesetak dana. "Prvo opstinsko javno tuzilastvo u Beogradu podnelo je zahtev za prikupljanje potrebnih obavestenja nadleznom organu MUP-a Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da su iznosenjem i pronosenjem laznih vesti, tvrdnji i neistina, izvrsena krivicna dela sirenja laznih vesti iz clan 218 Krivicnog zakona Srbije i kleveta iz clana 101. stav 2. u vezi clana 92. Krivicnog zakona Srbije", navodi se u saopstenju koje je preneo Radio Beograd.

Portparol SPS-a Ivica Dacic izjavio je na konferenciji za novinare da poslanici socijalista nisu dosli na sednicu Odbora za bezbednost na kojoj je trebalo da se raspravlja o o radi DB-a i, kako tvrdi SPO, atentatu na Vuka Draskovica, zbog toga sto ovaj skupstinski organ, prema Dacicevim recima, nije mesto na kojem se moze razgovarati o saobracajnoj nesreci. ,,Za to su nadlezni sudovi i policija, a zaista je zalosno da taj tracicni dogadjaj neke stranke koriste za sticanje politickih poena”, rekao je portparol SPS-a. Povodom saopstenja SPO-a da se medju njegovim clanstvom stvara Srpski pokret odbrane koji treba da se bori protiv drzavnog terorizma, Dacic je rekao da "ne zna sta je cilj i sustina te ideje, ali da je ocigledno da takva politika nema podrsku naroda". Srpski pokret obnove "nikako da shvati da su sokolovi jos pilici, a da mesto na politickoj sceni odredjuje narod na izborima", konstatovao je Dacic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: