Skupstina grada formirala komisiju za promenu statuta

Izvor: B92

Utorak, 07.12.1999.

20:48

Default images
Odbornici skupstine Beograda formirali su danas komisiju za promenu gradskog Statuta i njegovo uskladjivanje sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.Komisija je formirana zbog toga sto novi zakon predvidja da opstine i gradovi usklade statute do kraja ove godine. Skupstinska vecina prethodno je odbila predlog odbornika Demokratske stranke da se kroz izmene Statuta poveca nadleznost beogradskih opstina, kao i da naselje Surcin bude proglaseno za gradsku opstinu. Odbornici SPO i DS takodje su ocenili da je “skoro nemoguce ispostovati rok koji je zadat novim zakonom za uskladjivanje statuta”. Naime, pored ove sednice skupstina grada morace u narednih 24 dana, jos dva puta da zaseda kako bi usvojila ovu odluku. Isto ce prethodno morati da urade i sve beogradske opstine.

Potpredsednik skupstine grada i funkcioner SPO-a Milan Bozic rekao je na pitanje B2 92 - da li je odluceno da se formira Komisija, kako bi se izbegla mogucnost uvodjenja prinudne uprave od strane Republike - da misli da je odluka o Komisiji pametna i dodao: “Zasto bismo mi namernim izbegavanjem da prilagodimo statut, davali priliku aktuelnom rezimu da nam, ili uvodi prinudne mere, ili da nas maltretira tako sto bi nam ponistavao odluke koje su donete u skladu sa statutom koji nije u skladu sa zakonom”, zakljucio je Bozic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: