Radikali tuže Nikolića

SRS je odlučila da hitno pred sudom pokrene postupak protiv bivšeg zamenika predsednika radikala Tomislava Nikolića zbog "pljačke stranačke blagajne".

Izvor: B92

Subota, 11.10.2008.

15:59

Default images

Srpska radikalna stranka je u saopštenju naveo da je Nikolić 21. marta ove godine neovlasćeno potpisao ugovor o kreditu sa bankom "Inteza ad Beograd" kojim je SRS zadužio za 50 miliona dinara, odnosno 630.000 evra. Radikali tvrde da je Nikolić time pokušao da "sabotira najveću opozicionu stranku u Srbiji".

Ta stranka tvrdi da je naknadnim aneksom ugovora o kreditu od 25. juna Nikolić dodatno zadužio SRS, tako da je ukupno zaduženje 68 miliona dinara, odnosno 800.000 evra.

"Tomislav Nikolić je, samovoljno postupajući, zloupotrebio položaj i uzurpirao ovalšćenja Centralne otadžbinske uprave. Nijedan pojedinac, pa ni sam predsednik SRS, ne može samostalno da donese takvu odluku. Takva odluka je u nadležnosti Centralne otadžbinske uprave", navodi SRS.

Ta stranka je u saopštenju navela da je "Nikolić suprotno Statutu SRS-a, bez odluke Centralne otadžbinske uprave faktički opljačkao stranačku blagajnu i na taj način pokušao da sabotira najveću opozicionu stranku u Srbiji".

SRS je apelovao na banke u Srbiji da "budu oprezne prilikom poslovanja sa Tomislavom Nikolićem jer za njega zakoni ove zemlje ne važe".

U saopštenju piše da je odluka o zaštiti imovinskih prava SRS-a jednoglasno doneta na današnjoj sednici Centralne otadžbinske uprave.

SNS: Kreditima plaćani preizborni troškovi

Srpska napredna stranka odbacila je danas optužbe Srpske radikalne stranke na račun Tomislava Nikolića da je proneverio novac SRS.

U saopštenju SNS-a navedeno je da ta stranka "najoštrije osuđuje jadne i bedne pokušaje SRS-a da optuži Tomislava Nikolića za nekakvu proneveru novca, samo zato što je u ime stranke uzimao kredite kako bi plaćao predizborne troškove srpskih radikala".

Navodeći da kao "ubedljivo najjača opoziciona stranka na političkoj sceni Srbije ne želi da se bavi neozbiljnim stvarima i neogovornim ljudima", SNS je ocenio da "u SRS-u gube svaku vrstu ljudskog kompasa i razuma" i da za čelnike te stranke nisu nadležni političari već "različite ekspertske medicinske ustanove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: