Bramerc sutra u Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc dolazi sutra u dvodnevnu posetu Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2008.

11:50

Default images

Za to vreme trebalo bi da se sastane sa predsednikom i premijerom, Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem, ministrima policije i pravde Ivicom Dačićem i Snežanom Malović, kao i sa članovima Akcionog tima za hapšenje preostalih begunaca, Rasimom Ljajićem, Vladimirom Vukčevićem i Sašom Vukadinovićem, novim šefom BIA.

Tokom prve Bramercove posete Beogradu, posle formiranja nove vlade, razgovaraće se o "starim" pitanjima - saradnji Srbije i Tužilaštva, odnosno o hapšenju preostalih begunaca i predaji dokumenata iz državnih arhiva na korišćenje Tužilaštvu.

Zvaničnici u Beogradu tvrde da je, što se dokumentacije tiče, saradnja sa Tužilaštvom završena, odnosno da su svi dokumenti koje su tužioci tražili za haška suđenja, predati.

Istovremeno, vlasti u Srbiji insistiraju da posle hapšenja Radovana Karadžića više nije moguće dovoditi u pitanje spremnost Beograda da uhapsi i Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Za Srbiju je, međutim, važno da takav stav podeli i Serž Bramerc, koji nije želeo da daje izjave uoči svog dolaska u Beograd.

Funkcioneri EU, Oli Ren i Havijer Solana, izjavili su da bi pozitivan izveštaj glavnog haškog tužioca mogao da bude presudan za odluku da se, možda i do kraja septembra, odblokira Privremeni sporazum sa EU, odnosno trgovinski deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: