BATIC SE SASTAO S DJUKANOVICEM

Izvor: B92

Petak, 28.09.2001.

18:44

Default images
Nakon poslednjih dogadjaja koji obelezavaju krizu u pregovorima o buducnosti Federacije, ministar pravde Srbije Vladan Batic iznenada se u petak sastao s predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem i premijerom Filipom Vujanovicem. Nakon susreta odrzanog u Podgorici, Batic je za Radio B92 izjavio da su crnogorski zvanicnici iskazali spremnost za razgovore, ali da nisu promenili uslov o izostanku predstavnika Savezne vlade. “Oni su, inace, na razgovore, spremni. Oni cak smatraju da predsednik Jugoslavije Kostunica treba da bude generator i glavni covek u tim razgovorima, kao legitimni predsednik SRJ. Nisam primetio nikakvu zadrtost, nikakvo pomanjkanje volje za razgovorima, a buduci da je Pesic izrazio spremnost da odstupi od tih razgovora, ja licno smatram da je vazno razgovarati”, rekao je Batic. Na pitanje znace li razgovori u Podgorici da Vlada Srbije preuzima inicijativu u dijalogu dve republike, kao i da li predsednik Kostunica treba da pristane na izostanak predstavnika Savezne vlade u pregovorima, Batic je odgovorio da Vlada Srbije nije preuzela inicijativu. “Ja sam jednostavno bio gost crnogorskog ministra pravde, a posto sam dobio poziv da se sretnem s predsednikom crnogorske vlade i predsednikom drzave, normalno je da te pozive nisam mogao odbiti. Ne zelim da prejudiciram kakav ce ishod biti, medjutim, vidim da postoji klima da su razgovori moguci i nadam se da ce predsednik Kostunica promeniti svoj stav i da ce se naci modus i okvir da se razgovara”, izjavio je Batic za B92. On je naglasio da ce modaliteti buducih razgovora Beograda i Podgorice biti razmatrani na Predsednistvu DOS i naveo da je s Djukanovicem i Vujanovicem razgovarao u svojstvu sefa Poslanickog kluba DOS u Vecu gradjana saveznog parlamenta. On je takodje naglasio da je u Podgoricu stigao na poziv ministra pravde Crne Gore Zeljka Sturanovica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: