DOGOVOR VLADE I ICN GALENIKA

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2001.

21:48

Default images
Predstavnici Vlade Srbije i ICN dogovorili su se u nedelju uvece da se upravljacka struktura farmaceutske kompanije ICN "Galenika" nece menjati do konacne odluke Medjunarodnog arbitraznog suda u Parizu, saopstila je republicka Vlada. Ovom sastanku su prisustvovali premijer Zoran Djindjic, ministar finansija Bozidar Djelic, direktor "Galenike" koga je imenovala Vlada Srbije Zvonko Ostojic, kao i predsednik ICN Milan Panic. Djindjic je za B92 rekao da je pozvan bio i ministar zdravstva Obren Joksimovic, ali se on nije pojavio. Predsednik republicke Vlade je izjavio da je do ovog susreta doslo na inicijativu Milana Panica: “Imam utisak da je danas tek razumeo situaciju u kojoj se nalazi ICN Galenika. G. Panic je dosao sa idejom da menadzment i upravljacki deo pripadne ICN sto bi znacilo i promenu odluke vlade. Mi smo mu obrazlozili da to nije moguce, jer je nas interes, a nadamo se i njegov, da treba da se pokrene ubrzana proizvodnja, da se obavi remont. Na kraju smo se dogovorili ce vlasnicke probleme i pitanja resiti medjunarodna arbitraza, a do tada ce ostati upravljacka struktura koja drzavi Srbiji daje vecinsko pravo i da te polemike koje se vode u javnosti da se one zaustave i da je to bio uslov da uopste saradjujemo”.

Zoran Djindjic je rekao da je uslov za danasnji susret bio da se zavrsi medijska kampanja koju je ICN vodio protiv Vlade Srbije: “Ja sam rekao da dok se on ili rukovodstvo Galenike javno ne distancira od te kampanje i dok ta kampanja ne prestane, mi ne mozemo da razgovaramo o saradnji. On je izrazio zaljenje, da to nije bilo sa njegovim znanjem, sto je ta kampanja postala prljava, ali mislim da je g. Panic razumeo da politizacija ne ide njemu u prilog nego da je javnost vrlo svesna cinjenice da neko ko je pravio poslove sa Milosevicem, ko ne menja fabriku slikavsi se sa Milosevicem jako tesko moze necija legitimna prava da ospori. Naprosto se radi o odbrani legitimnih prava drzave Srbije”. Posle sastanka ICN je zvanicno saopstio da su se Djindjic i Panic saglasili da kompaniju vodi menadzment ICN pod upravom direktora koga ce odrediti Vlada Srbije. Inace, Milan Panic je vec otputovao iz zemlje, a iz njegovog tima Radiju B92 je receno da izjava ovim povodom nece biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: