“MILOSEVIC PONOSAN NA ONO STO JE RADIO“

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2001.

18:16

Default images
Nekadasnji jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic je veoma ponosan na ono sto je dosad uradio, rekao je clan Komunisticke partije Grcke Stratis Korakas, prenoseci razgovor sa Milosevicem sa kojim je u cetvrtak razgovarao u Centralnom zatvoru, javlja FoNet.

Milosevic mi je rekao da je "veoma ponosan na ono sto je ucinio i da ce nastaviti da se bori za iste ideale", naveo je Korakas, na konferenciji za novinare Socijalisticke partije Srbije. Poslanik u grckoj skupstini Korakas, koji je i clan Evropskog parlamenta, je precizirao da je sa Milosevicem razgovarao u maloj prostoriji u prisustvu dva policajca. Milosevic je rekao da je, kao i celi jugoslovenski narod, cilj napada NATO pakta jer, kako je naveo Kokaras, svojim stavovoma "salju poruku slobodoljubivim narodima da NATO ne moze uvek da cini ono sto zeli". Takodje, Milosevic je Korakasu rekao i da "nikad ne bi zamenio mesto u zatvoru za polozaj u vladi gde bi, kaze, sluzio stranim interesima, odnosno protiv svog naroda i drzave". Korakas je rekao da je u Beograd dosao kako bi izrazio "suprotstavljanje ovoj neposrednoj perspektivi" izrucenja Milosevica i drugih gradjana iz Jugoslavije Haskom sudu, za koji je rekao da je osnovan sa ciljem da sudi liderima i narodima koji nisu pristali da sagnu glavu pred novim svetskim poretkom, odnosno NATO savezom. Prema recima Korakasa, sedamdesetak poslanika grckog parlamenta potpisalo je tekst kojem se, kako je rekao, suprotstavlja perspektivi izrucenja Milosevica i drugih drzavljana Tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: