CANAK: BICE NESTO OD AUTONOMIJE

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2001.

18:48

Default images
Izgleda da ce ipak biti nesto od autonomije, kada je to vec i Djindjic shvatio, rekao je predsednik Skupstine Vojvodine Nenad Canak, pozdravljajuci kongresni skup Saveza vojvodjanskih Madjara u subotu u Subotici, pise "Madjar so". Navodi se da je Canak podsetio na raniju izjavu Jozefa Kase po kojoj je "99 odsto vojvodjanskih Madjara za autonomiju" i dodao da je "sada doslo vreme da u to uverimo Srbe". Rekao je i da se "70 odsto Vojvodjana zalaze za vracanje Ustava iz 1974. godine, ali da je medju Madjarima taj procenat mnogo veci, jer su oni od ranije ovde i dobro znaju sta je prava autonomija". Predsednik SVM Jozef Kasa je istakao da je stav te partije o vojvodjanskog autonomiji "uvek bio jasan", da ona "hoce i cini za autonomiju", i dodao: "Ali ne stalnim izazivanjem napetosti, nego putem sporazumevanja u dijalogu. Nama su potrebni mir i razvoj i od toga nema nikakve koristi da dokazujemo ko je koga dosad izdrzavao, ni onda ukoliko dokazemo da je vojvodjanski seljak uvek bio u nepovoljnijem polozaju", navodi "Madjar so", prenosi ANEM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: