"Karadžićev sin nema dokumenta BiH"

Sestra Saše Karadžića, sina haškog optuženika Radovana Karadžića, kaže da on nema dokumente BiH niti bosansko državljanstvo.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2007.

10:24

Default images

Sonja Karadžić-Jovičević, ćerka Radovana Karadžića, je to sinoć izjavila banjalučkoj Alternativnoj televiziji (ATV), dodavši da je nejasno kako će on ući u BIH nakon što su mu vlasti Srbije onemogućile dalji boravak u toj državi. Ona je rekla je i da je njen brat u Srbiji boravio uz odobrenje MUP RS zbog bolesti deteta.

Aleksandru Karadžiću, koji nije imao važeće dokumente Srbije, zabranjen je ulazak u zemlju na godinu dana, a naloženo mu je da u roku od tri dana mora napustiti Srbiju.

Sonja Karadžić-Jovičević tvrdi da njen brat poseduje dokumente Srbije proteklih osam godina.

"Ja znam da Saša godinama ima dokumente i, naravno, da je mislio da ima i regulisano državljanstvo Srbije. Sve što mu je traženo da priloži od dokumenata, on je i priložio", kazala je ona.

Prema njenim rečima, zbog toga Saša Karadžić nikada nije izvadio nova dokumenta u BiH, pa nema ni državljanstvo BiH.

Ona je kazala da se nije čula sa bratom, te da joj nije jasno kako će s obzirom na nepostojanje bosanskih dokumenata Saša Karadžić biti deportovan u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: