DPS U OSNOVI PRIHVATA USLOVE LIBERALA

Izvor: B92

Četvrtak, 03.05.2001.

21:37

Default images
Predsjednik Izvrsnog odbora Demokratske partije socijalista Miodrag Vukovic izjavio je u petak uvece da DPS u osnovi prihvata predlozene uslove Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) za formiranje nove crnogorske Vlade i ocekuje brzu i direktnu komunikaciju rokovodstava DPS-SDP-a i LSCG-a, kao i razgovore koji ce dovesti do konstituisanja parlamentarne vecine u novom sazivu crnogorske Skupstine i izbora nove Vlade, javlja dopisnik Radija B92.

"DPS smatra da je najvazniji zadatak za Crnu Goru... dalja demokratizacija i evropeizacija crnogorskog drustva i obnova crnogorske drzavnosti kao neophodnog instrumenta za ostvarenje tog cilja. U tom smislu Predsjednistvo DPS-a uslove Liberalnog saveza za ulazak u postizbornu koaliciju smatra konstruktivnom inicijativom koja doprinosi ostvarenju pomenutih zadataka", rekao je Vukovic dodajuci da Predsjednistvo njegove partije smatra pozitivnom cinjenicu ulaska LSCG-a u Vladu Crne Gore, cime se "prosiruje broj politickih konstituenata i rasporedjuje odgovornost za ostvarenje tih ciljeva".

Vukovic je rekao da za DPS dioba izvrsne vlasti i nastavak sustinske demonopolizacije same vlasti je nuznost i "znaci postovanje izborne volje gradjana".

"I ako DPS na pitanje demonopilizacije vlasti gleda nesto drugacije od LSCG-a, ipak za nas je najvaznije da se sacuva i uveca dostignuti nivo reformske i demokratske energije i raspolozenja za obnovu i svestrani napredak crnogorske drzave", kazao je Vukovic naglasavajuci da je za DPS "najvaznije da se formira republicka Vlada koja ce kao organ zaduzen za vodjenje unutrasnje i spoljne politike upravo nastaviti da vodi politiku u Crnoj Gori u skladu sa strateskim opredjeljenjima i prioritetima".

Istovremeno demokratska partija socijalista izrazava ocekivanje da ce i druge parlamentarne stranke dati puni doprinos daljem demokratskom razvoju Crne Gore i, kako je rekao Vukovic, prakticno iskazati spremnost za dijalog sa svim relevantnim politickim subjektima u Republici o buducnosti Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: