DEL PONTE NAJAVLJUJE NOVE OPTUZNICE PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 27.04.2001.

23:39

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte najavila je da ce protiv Slobodana Milosevica ovaj sud sledeceg meseca podici nove optuznice. Del Ponte je u izjavi za CNN rekla da ce se novim optuznicama Milosevic teretiti i za genocid pocinjen tokom ratova u Bosni i Hrvatskoj: “Optuznice za zlocine pocinjene u Hravtskoj i Bosni su spremne i ocekujem da ce prva biti podignuta tokom sledeceg meseca. Dva do tri meseca nakon toga ocekujem da se protiv Milosevica podigne i druga optuznica. Uverena sam da imamo dovoljno dokaza da Slobodana Milosevica osudimo za najveci zlocin prema medjunarodnom pravu, za genocid. U Haski tribunal su dospeli izvesni dokumenti protiv bivseg predsednika Jugoslavije, kao i izjave svedoka ukljucujuci i ljudi koji su bili u njegovoj neposrednoj blizini u vreme ratova u Bosni i u Hrvatskoj”, rekla je Karla del Ponte za CNN. Ona je dodala da je Haski tribunal planirao da podigne optuznice i protiv bivseg hrvatskog predsednika Franje Tudjmana, za zlocine pocinjene tokom tokom akcija Oluja i Bljesak 1995. godine, ali je naglasila da ih je u tome sprecila njegova smrt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: