USVOJENE IZMENE ZAKONA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2001.

20:38

Default images
Narodna skupstina Republike Srbije zavrsila je u ponedeljak rad tokom nacelne rasprave o predlogu izmena i dopuna zakona o radnim odnosima. Poslanici ce sednicu nastaviti u utorak u 10 casova. Tokom sednice poslanici su usvojili izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakon o porezu na fond zarada. Republicki ministar za rad i zaposljavanje Dragan Milovanovic je pred pocetak rasoprave rekao da ce izmenama zakona o radnim odnosima biti obezbedjena veca socijalna sigurnost zaposlenih. Poslanici opozicionih stranaka kritikovali su zakonska resenja saopstavajuci da ce glasati protiv.

Predsednika republickog parlamenta Dragana Marsicanina novinar Radija B92 je pitao kako ocenjuje rad, posle prekida sednice proslog cetvrtka zbog incidenta sa poslanicima Srpske radikalne stranke: “Danasnja skupstina ako je imala svojih manjkavosti i izleta iz onoga sto se smatra potpuno regularnim i dobrim radom parlamenta, dodje kao melem na ranu. Naravno, jednim delom sa gajio nadu da cemo uspeti da bez vecih incidenata nastavimo sednicu i dobro je da se to tako ostvarilo, videcemo kako ce dalje teci stvari. I danas postoje neki znaci koji zabrinjavaju: ponovo se iskace iz teme, iz dnevnog reda, ali to su stvari koje se postepeno vremenom mozda i mogu dovesti u red, bitno je da se ne ponovi ono sto smo imali u cetvrtak, bitno je da mozemo u normalnom toku nastavimo sa radom”, rekao je Marsicanin.

Iako su radikali najavljivali da ce poslanik Natasa Jovanovic pokusati da udje u skupstinsku salu iako je udaljena sa sednice proslog cetvrtka, to se u ponedeljak nije dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: