ARTMAN O SARADNJI RS I HAGA

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2001.

11:33

Default images
Portparol Haskog tribunala Florans Artman potvrdila je Srni da su predstavnici Tribunala prilikom posete Banjaluci dobili Nacrt zakona o saradnji Republike Srpske s Tribunalom te da je preko oficira za vezu RS iz Haga poslata tehnicka i pravna ocena Nacrta, ali nije mogla da otkrije sadrzaj tog pisma. Na primedbe iz RS da je Haski tribunal postupio nekorektno hapseci potpukovnika VRS Dragana Obrenovica koji se ranije dobrovoljno stavio na raspolaganje Tribunalu, Artman je odgovorila da Tribunal nikada nije saopstio da "neko nece biti uhapsen ako saradjuje". "Ako Obrenovic sada bude saradjivao, Tuzilastvo ce smatrati da se dobrovoljno predao i stavice to do znanja sudijama", istakla je Artman i napomenula da je Obrenovic ziveo nedaleko od granice, zbog cega je postojao rizik da pobegne. "Praksa zapecacenih optuznica ce biti nastavljena sve dok ne bude saradnje u hapsenjima s vlastima RS", rekla je Hartman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: