Listovi potvrđuju sastanak lidera

I pored demantija DS-a i DSS-a, dnevni listovi takođe potvrđuju informacije B92 o tajnom sastanku Tadić, Koštunica, Dinkić.

Izvor: B92

Subota, 21.04.2007.

14:42

Default images

O tajnom sastanku Borisa Tadića, Vojislava Koštunice i Mlađana Dinkića o kome je javnost prvi obavestio B92 danas pišu i listovi Blic i Politika.

Iako su, odmah pošto je B92 objavio vest,  DS i DSS demantovale da su se sastala tri lidera, Politika danas piše da je tom listu  nezvanično potvrđeno i u DS-u i DSS-u, da je sastanak ipak održan preksinoć i da je označio početak poslednje runde pregovora o formiranju vlade.

Podsetimo, krajnji rok za formiranje nove vlade je 14. maj.

DS: Vlada bliža nego izbori

Dušan Petroviæ (FoNet)
Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović veruje da je Srbija bliža formiranju Vlade nego novim izborima.

Petrović kaže da je vlada bliža od izbora uprkos ozbiljnim okolnostima koje nisu samo unutrašnjepolitičke, već i spoljnopolitičke, odnosno vezane za napore za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Petrović je na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru DS-a u Svilajncu rekao i da je DS dao dva predloga za formiranje vlade i da može da bude u vladi u kojoj je predsednik iz DS-a ali i ako premijer nije iz te stranke, a da sada čeka odgovor Demokratske stranke Srbije i G17 plus.

"Verujem da DSS i G17 plus žele da Srbija uđe u Evropsku uniju i da će njihov odgovor biti takav da će omoguciti formiranje Vlade Srbije s DS-om", rekao je Petrović.

On je rekao da DS nije sudbinski vezan ni za mesto ministra unutrašnjih poslova ni za mesto ministra finansija. "Mi smo samo vezani za ulazak Srbije u EU i ne možemo da uđemo u vladu za koju nismo uvereni da će zemlju da vodi ka tom cilju", rekao je Petrović.

Petrović je u Svilajncu boravio kao podrška OO DS-u, koji s G17 plus, Liberalno-demokratskom partujom i Demokratskom vlaškom partijom prikuplja potpise za smenu predsednika opštine Dobrivoja Budimirovića.

Kako je rečeno, prikupljeno je blizu 2.000 od potrebnih 2.650 potpisa za raspisivanje referenduma o poverenju Budimiroviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: