CESTITKA POVODOM DANA ROMA

Izvor: B92

Subota, 07.04.2001.

19:53

Default images
Savezno ministarstvo za nacionalne i etnicke zajednica uputilo je u subotu povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma, cestitku svim clanovima romske nacionalne zajednice u Jugoslaviji. U saopstenju o tome se kaze da ce "novi Zakon o nacionalnim manjinama, kao i niz drugih akcija i programa koje ministarstvo priprema, unaprediti socijalni, obrazovni, informativni i kulturni polozaj Roma u SRJ", prenosi Fonet.

I predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Kostunica cestitao je Romima, drzavljanima SRJ, Svetski dana Roma. Kostunica istice da su danas, kada su se sudarila dva velika hriscanska praznika, Blagovesti i Vrbica, njegove misli posebno upucene "onim mnogobrojnim Romima koji su bili primorani da napuste svoje domove otkako je spoljna i unutrasnja nesreca zadesila Kosovo i onima ciji su bliznji nestali u pokrajini". "Svima njima zelim da se sto pre vrate kucama, u bogougodnom miru i blagosti, a potonjima da sto pre saznaju sudbinu svojih najdrazih", porucio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: